DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Turnaje 16/18

Máme další úspěch na mistrovství republiky se Liliana Plachá s Aničkou Klempererovou-Hradec Králové dostaly do finále čtyřhry žákyň ,kde podlehly nasazeným jedničkám 3-0 Linda Záďěrová -Brno,Helena Somerová  Kotlářka Praha.

V semifinále vyhrály nad nasazeným párem č.2 Hnojská -Klatovy,Witoszová -Havířov 3-1 na sety.....

V jednotlivcích Liliana podlehla Somerové nasazené č.3 po velkém boji 3-2 a to vedla 2-0 na sety.Celkem skončila na 9-16.místě .

Výborný výkon ..Pěkný den Valentová

 

Také tam bylo vyhlášení nejmladších žáků, kde Mikuláš Chaloupka celkově za sezonu   obsadil krásné 3.místo v české republice....

 

MISTROVSTVÍ REPUBLIKY STARŠÍHO ŽACTVA MOST 17.4.2016

V mostecké hale vyvrcholilo mistrovství České republiky staršího žactva. Nedělní blok zápasů odstartovaly semifinále čtyřhry obou kategorií.
Účast ve finále si vybojovali Jan Valenta a Matěj Siwiec, který si v den svých narozenin spravil chuť po sobotním nezdaru ve dvouhře. Filip Vybíral a Michal Blinka sice vyhráli první set, poté však za stolem úřadoval nejvýše nasazený pár. Druhou finálovou dvojici tvoří Radek Skála a František Onderka. Svým soupeřům Petrovi Olejníkovi a Radimu Bakovi nepovolili uhrát ani set a zaslouženě zvítězili.

Semifinále chlapců začal souboj dvou reprezentantů Jana Valenty a Františka Onderky. Zápas měl jasný průběh, z vítězství poměrem 4:0 se radoval kladenský kadetky Valenta. Překvapivým medailistou ze dvouhry se stal Filip Vybíral. Mezi nejlepší čtyřku jej posunulo vítězství 4:1 nad Filipem Hromkem. Vybíral byl jistější v koncovkách a po zásluze zvítězil. Liberecký Michal Blinka vyhrál první set v souboji s Filipem Černotou. Nicméně další čtyři sady opanoval hráč AC Sparta Praha a zahrál si v odpoledních hodinách semifinále. Jeho soupeřem byl ostravský Tomáš Martinko, jenž porazil levorukého Radka Skálu 4:1.
Koncovku třetího setu vyhrál Skála, ale zbylé sety měli jasný průběh a Martinko byl ve všech lepší.


Jan Valenta se za stolem příliš nezdržel. Nepovolil soupeři ani set a dál kráčel za obhajobou titulu. Pro Filipa Vybírala byl postup do semifinále určitě veliký úspěch. Ve finále vyzval Valentu Filip Černota. V utkání plném zvratů nedokázal Tomáš Martinko najít účinný recept na soupeřovu hru a odešel poražen.

Filip Černota vyhrál první set, ve zbytku zápasu ale tahal za kratší konec. Jan Valenta přidal k vítězství ve čtyřhře také singlový titul a potvrdil pozici nejlepšího a českého kadeta. „Moje příprava nebyla vůbec ideální, celý měsíc jsem se léčil ze zranění nohy. Nakonec jsem to zvládl a byl schopen odehrát celé mistrovství. Nejtěžší zápas byl určitě ve finále s Filipem Černotou. Z mého pohledu bylo důležité dodržovat taktiku, což se mi povedlo. Jinak celé mistrovství bylo výborné, vyhrál jsem i čtyřhru, takže jsem maximálně spokojen. Hala byla výborná, organizace také, takže myslím že vážně super turnaj,“ zhodnotil mostecké mistrovství Jan Valenta.

  

LIGNANO: JAN VALENTA V OSMIFINÁLE SINGLU 13.3.2016

V italském Lignanu vyvrcholil turnaj světového okruhu ITTF Premium Junior Circuit ve stolním tenisu – Italian Junior & Cadet Open Open 2016.

 

Ve známém italském letovisku se představil čtyřlístek mladých českých stolních tenistů. Ve dvouhře kadetů hrál hlavní soutěž pouze Jan Valenta. Patnáctý nasazený hráč turnaje se s přehledem dostal přes úvodní dva soupeře. Čtrnáctiletý český reprezentant porazil Itala Sofiu i Poláka Kubika 3:0. V osmifinále už Valenta nestačil na Maxima Grebněva z Ruska, se kterým prohrál ve třech setech.

Ve čtyřhře kadetů se dvojice Jan Valenta – Filip Černota probojovala do osmifinále, kde Češi podlehli nasazeným jedničkám Kacmanovi a Rossimu (Rusko, Itálie) těsně 2:3 na sety.

V soutěži družstev čeští kadeti vyhráli skupinu, když postupně porazili Polsko 3:0, Itálii C a kombinovaný tým San Marino/Srbsko shodně 3:1. Ve čtvrtfinále trojlístek Jan Valenta, Filip Černota, Petr Olejník prohrál s Itálií A 1:3, jediný bod získal Jan Valenta v úvodní dvouhře utkání s Johnem Oyebodem.

Ve dvouhře Hopes Boys‘ Singles (roč. 2004 a mladší) se v Lignanu představil Václav Podrazil (AC Sparta Praha). Nejmladší člen výpravy v základní skupině dvakrát těsně prohrál 2:3 a dále pokračoval v soutěži útěchy, kde vypadl v semifinále s Chorvatem Leo Vekičem.

Z výsledků českých stolních tenistů:

Soutěže družstev

KADETI

Skupina G

Česká republika – Polsko 3:0 (Filip ČERNOTA – Lukasz Sokolowski 3:1, Jan VALENTA – Maxmilian Miastowski 3:0, Jan VALENTA, Petr OLEJNÍK – Lukasz Sokolowski, Maxmilian Miastowski 3:1), Česká republika – Itálie C 3:1 (Jan VALENTA – Alessandro Cicchitti 3:1, Filip ČERNOTA – Matteo Petriccioli 1:3, Jan VALENTA, Petr OLEJNÍK – Alessandro Cicchitti, Matteo Petriccioli 3:1, Jan VALENTA – Matteo Petriccioli 3:0), Česká republika – San Marino/Srbsko 3:1 (Jan VALENTA – Andrea Morri 3:0, Filip ČERNOTA – Dimitrije Levajac 2:3, Jan VALENTA, Petr OLEJNÍK – Andrea Morri, Dimitrije Levajac 3:0, Jan VALENTA – Dimitrije Levajac 3:0. Pořadí ve skupině: 1. Česká republika 6 bodů, 2. San Marino/Srbsko 5 b., 3. Polsko 4 b., 4. Itálie C 3 body.

Čtvrtfinále

Česká republika – Itálie A 1:3

Jan VALENTA – John Oyebode 3:1 (9,9,-9,6), Petr OLEJNÍK – Carlo Rossi 0:3 (-8,-5,-7), Jan VALENTA,  Filip ČERNOTA – John Oyebode, Carlo Rossi 

1:3 (10,-6,-4,-5), Jan VALENTA – Carlo Rossi 0:3 (-9,-3,-4).

Soutěže jednotlivců

Kvalifikace

DVOUHRA ‚HOPES BOYS‘ (roč. 2004 a mladší)

Skupina 2

Václav PODRAZIL – Louie Evans (Wales) 2:3 (3,-4,7,-6,-8), Václav PODRAZIL – Federico Vallino (Itálie) 2:3 (-5,12,-3,5,-5). Pořadí ve skupině: 1. Louie Evans 4 body, 2. Federico Vallino 3 b., 3. Václav PODRAZIL 2 body.

DVOUHRA KADETŮ

Skupina 3

Sergi Grau (Španělsko) – Petr OLEJNÍK 3:0 (4,4,8), Rok Trtnik (Slovinsko) – Petr OLEJNÍK 3:2 (8,-12,8,-7,8). Pořadí: 1. Sergi Grau 4 body, 2. Rok Trtnik 3 b., 3. Petr OLEJNÍK 2 body.

Skupina 11

Filip ČERNOTA – Matija Novel (Slovinsko) 0:3 (-6,-5,-9), Filip ČERNOTA – Alessandro Cicchitti 3:1 (9,9,-3,9). Pořadí: 1. Alessandro Cicchitti (4:3) 3 body, 2. Matija Novel (3:3) 3 b., 3. Filip ČERNOTA (3:4) 3 body.

Skupina 15

Matteo Gualdi (Itálie) – Václav PODRAZIL 3:0 (2,5,5), Filip Borovnjak (Chorvatsko) – Václav PODRAZIL 3:0 (3,2,7). Pořadí: 1. Matteo Gualdi 4 body, 2. Filip Borovnjak 3 b., 3. Václav PODRAZIL 2 body.

Hlavní soutěže

DVOUHRA KADETŮ

I. kolo: Jan VALENTA – Simone Sofia (Itálie) 3:0 (9,9,9). II. kolo: Jan VALENTA – Maciej Kubik (Polsko) 3:0 (11,9,9). Osmifinále: Jan VALENTA – Maxim Gregněv (Rusko) 0:3 (-9,-7,-10).

ČTYŘHRA KADETŮ

I. kolo: Petr OLEJNÍK, Samuel FECO (ČR, Slovensko) – Alessandro Cicchitti, Andrea Puppo (Itálie) 0:3 (-7,-6,-10), Václav PODRAZIL, Felix Cozmolici (ČR, Moldavsko) – Filip Borovnjak, Karlo Franjcec (Chorvatsko) 0:3 (-6,-9,-8). II. kolo: Jan VALENTA, Filip ČERNOTA – Nicolas Burgos, Ly Edward (Chile, Kanada) 3:1 (6,-9,6,8). Osmifinále: Jan VALENTA, Filip ČERNOTA – Lev Kacman, Carlo Rossi (Rusko, Itálie) 2:3 (-8,9,-11,5,-6).

Kompletní výsledky Italian Junior & Cadet Open Open 2016 najdete zde:http://www.ittf.com/competitions_temp/competitions2.asp?Competition_ID=2630&category=WJC

 

 

 

Srbsko 2013

        V sobotu 28. prosince se uskutečnil turnaj v Srbsku, u Berouna. Turnaj byl určen pro místní velmi širokou základnu neregistrovaných hráčů + pozvané. Výjímku tvořil Jirka Vavřinec, který v Srbsku trénuje a právě on pozval zbytek dospělého okresního TSM.  Turnaj se odehrál v herně v Srbsku na třech stolech. Základní skupiny a útěcha se hrála na dva vítězné sety. Tradiční los papírků z hrnce svedl nejspíše tři nejlepší hráče do skupiny B. Z každé skupiny však postupovali jen dva nejlepší. 

       Ve skupině B se setkali obhájce vítězství z loňska Roziňák a oba pozvaní "profesionálové" Švejda a Šeršeň. Bez ztráty setu prošel skupinou bývalý krajský hráč Roziňák. Za ním skončil Šeršeň, který porazil v posledním zápase skupiny Švejdu 2:1, i když už 0:1 prohrával. Domácí Vavřinec stejně jako Švejda skončil ve skupině třetí především proto, že smolně prohrál se Strejčkem 1:2. Po základních skupinách se podávala skvělá domácí tlačenka.

        Turnaj pokračoval systémem play-off, kterého se zúčastnilo osm nejlepších ze skupin a dva zápasy také čekali všechny ostatní v útěše. Zde se setkali v pavouku vždy hráči ze stejných míst ve skupinách. Až do finále B se dostali Vavřinec a Švejda. Vavřinec vyhrál první set, ale nakonec se musel sklonit před Švejdou. Hlavní část večerních soubojů se odehrála mezi osmi nejlepšími. Z čtvrtfinále se vytvořili tyto dvojce do semifinále: Adamec - Šeršeň a Morda - Roziňák. Semifinále byly velmi rychlé a do zápasu o třetí místo "sestoupili" Morda a Adamec. Prvně jmenovaný, pořadatel turnaje, vybojoval bronz nad Adamcem.

        Na finále se doprostřed haly připravil jeden stůl a všichni účastníci se usadili podél herny. Finále mělo vysokou úroveň. Lepším byl podle předpokladů Roziňák, který porazil Šeršeně 3:1, což je ale pro našeho borce dobrý výsledek, protože to se moc hráčům nepovedlo a navíc hrál s pučeným a čerstvě nalepeným potahem. Na část z finále se můžete podívat i na videu! Celkové pořadí pro rok 2013 tedy je: 1. Roziňák, 2. Šeršeň, 3. Morda, 4. Adamec, ... , 9. Švejda, 10. Vavřinec, ... Celkem se turnaje zúčastnilo 22 hráčů.

        Poděkování zaslouží pořadatelé za skvělý turnaj a Jirka Vavřinec za pozvání. Na závěr se sluší podotknout, že každý z účastníků dostal cenu a závěrečný výborný gulášek!

 

   

        

 Termínovka 


Nejmladší žactvo - ročník 2003 a mladší
Mladší žáctvo - ročník 2001 a 2002
Starší žactvo - ročník 1999 a 2000
Dorostenci/ky - ročník 1996, 1997 a 1998
Junioři - ročník 1993, 1994, 1995

Podrobnosti o turnajích:     okresní turnaje     l     krajské turnaje     l     republikové turnaje     l     pražské turnaje

Turnaje pro dospělé: Praha - Pinec Aréna  (úterý, pátek, neděle)    l   Praha - CZ Karlín (středy + víkendy)   l  

 

Datum Druh Kategorie Místo konání
7. 9. 13 BTM - republika Dorostenci/ky Praha - Oáza
7. 9. 13 BTM - republika Mladší žactvo Praha - Jižní Město
8. 9. 13 BTM - republika Starší žactvo Praha - Jižní Město
8. 9. 13 BTM - republika Nejmladší žactvo Praha - Oáza
14. 9. 13 BTM - kraj Starší žactvo TSM Kladno
21. 9 .13 BTM - Praha Starší žactvo  
22. 9. 13 BTM - kraj Mladší žactvo Slaný
22. 9. 13 BTM - Praha Dorostenci/ky  
28. 9. 13 BTM - Praha Nejmladší žactvo  
29. 9. 13 BTM - kraj Dorostenci/ky Slaný
29. 9. 13 BTM - Praha Mladší žactvo  
5. 10. 13 BTM - republika Dorostenci/ky Ostrava
5. 10. 13 BTM - republika Mladší žactvo Havířov
5.10.13 BTM - okres 2000 a mladší Stochov
6. 10. 13 BTM - republika Starší žactvo Ostrava
6. 10. 13 BTM - republika Nejmladší žactvo Havířov
19. 10. 13 BTM - Praha Starší žactvo  
20. 10. 13 BTM - Praha Dorostenci/ky  
28. 10. 13 BTM - kraj Starší žactvo Slaný
2. 11. 13 BTM - kraj Dorostenci/ky Lány
3. 11. 13 BTM - kraj Mladší žactvo Lány
9. 11. 13 BTM - Praha Mladší žactvo  
10. 11. 13 BTM - Praha Nejmladší žactvo  
16. 11. 13 BTM - republika Dorostenci/ky Hustopeče
16. 11. 13 BTM - republika Mladší žactvo Blansko
16.11.13 BTM - okres 2000 a mladší Stochov
17. 11. 13 BTM - republika Nejmladší žactvo Blansko
17. 11. 13 BTM - republika Starší žactvo Hustopeče
23. 11. 13 BTM - Praha Starší žactvo  
24. 11 13 BTM - Praha Dorostenci/ky  
30. 11. 13 Žebříčkový turnaj - republika Starší žactvo  
30. 11. 13 BTM - kraj Starší žactvo Rakovník
30. 11. 13 BTM - Praha Nejmladší žactvo  
1. 12. 13 BTM - Praha Mladší žactvo  
7.12.13 BTM - okres 2000 a mladší Unhošť
14. 12. 13 Žebříčkový turnaj - republika Mladší žactvo  
14. 12. 13 BTM - kraj Dorostenci/ky Rakovník
15. 12. 13 Žebříčkový turnaj - republika Dorostenci/ky  
15. 12. 13 BTM - kraj Mladší žactvo Rakovník
18. 1. 14 BTM - republika Dorostenci/ky Hluk
18. 1. 14 BTM - republika Mladší žactvo Valtice
18.1.14 BTM - okres 2000 a mladší Unhošť
19. 1. 14 BTM - republika Nejmladší žactvo Valtice
19. 1. 14 BTM - republika Starší žactvo Hluk
25. 1. 14 BTM - Praha Mladší žactvo  
26. 1. 14 BTM - Praha Nejmladší žactvo  
1. 2. 14 BTM - republika Dorostenci/ky Jaroměř
1. 2. 14 BTM - republika Mladší žactvo Hostinné
2. 2. 14 BTM - republika Nejmladší žactvo Hostinné
2. 2. 14 BTM - republika Starší žactvo Jaroměř
8. 2. 14 BTM - Praha Starší žactvo  
9. 2. 14 BTM - Praha Dorostenci/ky  
2. 3. 14 BTM - kraj Starší žactvo  
2. 3. 14 BTM - Praha Mladší žactvo  
15. 2. 14 BTM - kraj Mladší žactvo  
16. 2. 14 BTM - kraj Dorostenci/ky  
1. 3. 14 BTM - Praha Nejmladší žactvo  
8. 3. 14 BTM - Praha Starší žactvo  
9. 3. 14 BTM - Praha Dorostenci/ky  
15. 3. 14 Mistrovství ČR družstev - republika Starší žactvo  
16. 3. 14 Mistrovství ČR družstev - republika Dorostenci/ky  
16. 3. 14 BTM - kraj Mladší žactvo  
22. 3. 14 BTM - Praha Mladší žactvo  
23. 3. 14 BTM - Praha Nejmladší žactvo  
29. 3. 14 BTM - republika Mladší žactvo Vlašim
29. 3. 14 BTM - republika Dorostenci/ky Neratovice
30. 3. 14 BTM - republika Nejmladší žactvo Neratovice
30. 3. 14 BTM - republika Starší žactvo Vlašim
5. 4. 14 BTM - kraj Starší žactvo Brandýs n. Labem
6. 4. 14 BTM - kraj Dorostenci/ky Brandýs n. Labem
12. 4. 14 BTM - Praha Dorostenci/ky  
13. 4. 14 BTM - Praha Starší žactvo  
13.4.14 BTM - okres 2000 a mladší Lány
26. 4. 14 BTM - Praha Nejmladší žactvo  
27. 4. 14 BTM - Praha Mladší žactvo  
7. 6. 14 Modřanská minipálka   Praha - Modřany